9 Mart 2012 Cuma

''Kürk Mantolu Madonna''

    İnsanlar ne kadar doyumsuz,memnuniyetsiz..mutlu olunabilecek o kadar çok şey var ki şu dünyada bunları görmemek için kör olmak gerekir.Neden bu mutsuzluk bu bıkkınlık? Pollyannacılık oynamak değil bahsettiğim şey. Tabiki de hayat hiç kolay değil, kadınlar şiddet görüyor,çocuklar istismar ediliyor,geçim sıkıntısı yüzünden binlerce insan intihar ediyor,aileler dağılıyor vs bir sürü insanı kahreden şey var bu dünyada. Ancak tüm bunlara rağmen bizler yaşamak zorundayız, sırf tüm bunları yaşamamak için çalışmak,çabalamak zorundayız. Önemli olan bu süreçte durumu daha da sıkıcılaştırmak yerine hayattan keyif almaya bakmak,küçük şeylerle mutlu olmak. Ben tüm kalbimle böylesinin çok daha güzel,çok daha anlamlı olduğuna inanıyorum..
    Ben bugün yaklaşık 1 ay aradan sonra kuşumla görüştüm, benim için çok özel insanlardan biriyle.Her zaman olduğu gibi akşama kadar oturduk, konuştuk doyasıya. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz zaten muhabbet ederken.Konuşacak o kadar şeyi nasıl buluyoruz bilmiyorum ama ben çok keyif alıyorum.Yine planlar yaptık bir sürü, hepsini de gerçekleştireceğiz teker teker. İşte bu benim bugünkü mutluluk sebebim. :) Eğer şu an bunu okuyorsan iyiki varsın kuş. :)
     Bu sabah uyandığımda eskiden beni üzen şeyleri artık daha az düşündüğümü farkettim.Bilmiyorum bu alışkanlık mı vazgeçmişlik mi..Birşeye alışmak,ona bağlanmak sonra da boşlukta kalmak o kadar zordu ki..sanırım zaman gerçekten herşeye çözüm getiriyor.Daha mutluyum artık daha iyiyim..


     Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna bu kitabı , Maria Puder'i duymayan var mıdır bilmiyorum. :) Kürk Mantolu Madonna benim uzun süre etkisinden çıkamadığım, tekrar tekrar okumak istediğim, çok özel kitaplardan. Raif Efendinin Maria Puder'e olan o masum aşkı,yaşadığı sıkıntıları, en önemlisi de içinde bulunduğu ruh halini  günlüğünde anlatış şekli çok etkilemişti beni. Eğer gerçekten okumaya değer bir kitap arıyorsanız mutlaka alıp okumalısınız.


" Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor; rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum 'kürk mantolu madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum." kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. kollarıyla bizi sarar, sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz. '' (Arka Kapak)



"şimdi aramızda noksan olan şeyin ne olduğunu biliyorum." dedi. "bu eksiklik sana değil, bana ait...bende inanmak noksanmış... beni bu kadar çok sevdiğine bir türlü inanmadığım için sana aşık olmadığı zannediyormuşum... bunu şimdi anlıyorum. demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar.... ama şimdi inanıyorum... sen beni inandırdın. seni seviyorum. deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum... seni istiyorum...içimde müthiş bir arzu var... bir iyi olsam!" #Maria Puder

2 yorum:

  1. Seninle aynı bölümü paylaşmışız meğer, Gözde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog kardeşliği bu olsa gerek, bir sürü ortak zevk :))

      Sil