28 Ağustos 2012 Salı

Adalet(!)

Bende 2. öğretim mağdurlarındanım! Ben artık bu ülkede adalet denen olgunun varlığına inanmıyorum. Özel üniversite ya da açıköğretim fakültesinde okumuyorum ben, devlet üniversitesinde eğitim fakültesinde okuyorum. Ödediğim harç yıllık 1000 tl herhangi bir iibf 'nin örgün öğretim programında okumak varken öğretmen olmayı seçtiğim için yaşıyorum ben bu durumu. Çıkarlar uğruna birçok insanın hakkı yeniyor. Çok yazık gerçekten çok üzgünüm, para ödemek zorunda olduğum için değil içinde olduğumuz adaletsizlik için çifte standart için ötekileştirme için.

5 yorum:

  1. Bu ülkede adalet yanlı. Hangi tarafsan ona göre işliyor. Ben de senin gibi 2. öğretim iibf okudum ve senin yıllık ödediğini dönemlik ödedim. Bir şekilde bir yerden alacaklarını alıyorlar. Ki o kadar öğrenci de boşu boşuna hapse atıldı. Adaletten tabi ki söz edemeyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle.. İlk defa bu kadar içinde yaşıyorum bu durumu ve hazmetmesi çok zor gerçekten. Sırf ikinci öğretim olduğumuz için para ödememiz gerektiğini düşünen bu durumdan kendine mutluluk payı çıkaran insanlar var. Ve en çok üzüldüğüm de seninde söylediğin gibi parasız eğitim istedikleri için hapse atılan o kadar öğrencinin hiçe sayılması, herşey o kadar çabuk unutuluyor ki bu durumda kısa sürede kapanıp gidicek ne yazık ki..

      Sil
    2. O insanlar yalnızca art niyetli ve kötü yürekli olanlar. En azından ikinci öğretimler de ödediklerinin yarısını ödeyebilirlerdi. Geçmişte suç olan şey bir bakıyorsun kanunlaşmış. Böyle bir sosyal devlet işte bizimkisi.

      Sil
  2. rapsodi o konuda tepkiler oldukça yoğun ben tamamen kalkmasa da bir süre sonra indirime gidilecektir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur bende internet üzerinden tepkimi göstermeye çalışıyorum elimden geldiğince ama dediğim gibi benim asıl canımı yakan bu adaletsizlik, 2. sınıf öğrenci muamelesi görmek..

      Sil